Spartan Athletics en ITZU Training TEAM UP

Spartan Athletics richt zich sinds dag 1 op mensen. We brengen mensen niet alleen in beweging, maar ook dichter bij elkaar. Op deze manier versterken we zowel de fysieke conditie en het atletisch vermogen, alsook de mentale fitheid van al onze klanten. Ook de bedrijfswereld ziet het belang en de voordelen hiervan in en springt sinds kort mee op de kar. Als 1 van de eerste aanbieders op de Limburgse markt, stellen we met trots, samen met partner ITZU, een gesubsidieerd aanbod bedrijfssport voor binnen de bedrijfswereld.


Belang van bedrijfssport?

Recent onderzoek toont aan dat ziekteverzuim in Vlaanderen stijgt en deze trend verder zal toenemen in de toekomst. Redenen hiervoor zijn o.a. ziekte, een negatieve werksfeer en stress.


Gezien de grote kost, staat het terugdringen van ziekteverzuim dan ook alsmaar vaker op de agenda bij heel wat Vlaamse ondernemingen. De fysieke en mentale fitheid van medewerkers speelt hierbij een belangrijke rol. Een fysiek en mentaal fitte werknemer is namelijk niet alleen veel productiever, maar voelt zich ook beter in zijn vel én is dus een aanwinst voor ieder bedrijf. Het introduceren van bedrijfssport kan helpen om medewerkers zowel mentaal als fysiek te versterken. Het geeft medewerkers niet alleen de mogelijkheid om tijd te winnen voor de rest van de dag, het leert ze ook kwalitatief te ontspannen, waardoor ze zich beter in hun vel voelen. Daarnaast is het een boost voor de teamspirit. Collega’s leren zich op een andere manier kennen door te sporten in team en ze leren zowel samen te werken, als respect af te dwingen bij elkaar. Kortom, de productiviteit van elke medewerker neemt toe.


Waarom Spartan Athletics?

Een gezonde geest in een gezond lichaam is onze focus en dit vertalen we ook naar de bedrijfswereld. We streven naar gezonde medewerkers die zich goed in hun vel voelen en gelukkig door het leven gaan. De bedrijfssport trainingen zijn steeds op maat van de klant. We houden hierbij rekening met o.a. staande of zittende beroepen, stressvolle jobs etc. Onze gerichte en doordachte aanpak werkt en heeft zijn nut reeds bewezen in de praktijk. Kwaliteit en service staan bij ons op de eerste plaats. Vanuit een grote passie voor het welzijn van elk individu, streven onze gekwalificeerde en klantvriendelijke coaches ernaar om iedereen tot een hoger niveau te tillen. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier op lange termijn het verschil kunnen maken.


Wie is ITZU?

ITZU, nieuwe shirtsponsor van voetbalclub KRC Genk, is actief in people business. Zij beschikken over een uitgebreide expertise in het volledige Human Resources landschap zowel als op het vlak van Facilitaire Diensten en Cleaning Services. Eén van de onderdelen van ITZU is ITZU Training. Dit deelbedrijf maakte onlangs bekend dat hun reeds bestaande bedrijfstrainingspakket wordt aangevuld met sport. ITZU Training sloeg daarvoor de handen in elkaar met Sports&Advice, het Sportmanagementbedrijf van Joris Piette. Sinds april 2019 houdt ITZU Training zich bijgevolg bezig met Sportmanagement enerzijds en het integreren van sport in de vorm van opleiding en coaching in bedrijven anderzijds.


ITZU logo

Bjorn Conings (Spartan Athletics) en Joris Piette (Sports&Advice en ITZU Training)

Waarom Spartan Athletics en ITZU de handen in elkaar slaan?

Beide bedrijven delen dezelfde visie en dragen kwaliteit en service hoog in het vaandel. Bovendien komen bij beide de mensen steeds op de eerste plaats. Door onze krachten te bundelen ontwikkelen we een uniek en gesubsidieerd sportopleidingstraject voor de bedrijfsmarkt. Het traject combineert de bedrijfssportlessen van Spartan Athletics samen met de ervaring, het netwerk en het theoretische kader van ITZU Training. Dankzij de jarenlange ervaring van de medewerkers van ITZU Training zal elk bedrijf dan ook in de volledige subsidieafhandeling ondersteund worden. En nog mooier, de sportlessen kunnen aangevuld worden met meerdere opleidingen in het kader van Gezondheid & Bewegen, zoals ergonomie, mental health, gezonde voeding etc. Bovendien kan ITZU Training gebruik maken van een uitgebreid netwerk in de sportwereld waardoor de helden uit de sportwereld zomaar bij jou op de werkvloer kunnen passeren…

Graag wat meer informatie gehad? Contacteer ons vrijblijvend!


“If you want to go fast, go alone – If you want to go far, go together”

Spartan Athletics is steeds op zoek naar de complementaire partners die ons sportaanbod kunnen vervolledigen. Kort na het partnership met Decathlon Maasmechelen zijn wij trots onze daden meer kracht bij te kunnen zetten door als preferred partner van ITZU Training op te treden. Wij geloven in de kracht van een team en dat we samen het verschil kunnen maken.

Ben jij onze volgende partner? Laten we eens kennismaken!


#partners #bedrijfssport #sportenophetwerk #lagerabsenteïsme #hogereproductiviteit #sportopleidingstraject #spartanathletics #ITZUTraining

316 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven